Barcelona - 5 sfaturi utile de la calatori


De ai in plan, calatorule, sa iti organizezi o mica escapada in Barcelona, minunatul oras al nebunului genial Gaudi si inima Catalunyei, ne-am gandit sa iti sarim in ajutor cu cateva ponturi, despre cum sa vezi mai bine si mai organizat acest oras cap de afis al turismului spaniol. Asa ca, iata 5 sfaturi pe care ti le dam ca sa iti facem viata mai usoara!

1. Cum sa vizitam in scurt timp

“Nu am avut prea mult timp la dispozitie in Barcelona, eram in tranzit dar tineam neaparat sa vad cat mai mult din oras. Asa ca am optat pentru Barcelona Bus Turistic hop – on – hop – off, pentru care am platit 30 de euro. Ai la dispozitie trei variante de traseu si daca te incadrezi in timp (24 de ore) poti sa le faci pe toate trei. Nu este foarte ieftin dar castigi mult timp pentru ca busul are statii la toate punctele de atractie. In plus, fata de metrou, poti vedea si alte lucuri… din mers, cu ghid audio in vreo 18 limbi. Daca vrei sa vizitezi ceva, cobori, iti faci treaba si dupa te urci in alt bus, cand vrei, de cate ori vrei” (Marius-colegul nostru din echipa sacalatorim.ro)
  Cel mai indicat este sa iti rezervi biletulul online pentru ca vei beneficia de un discount de 10%. Daca nu esti prieten cu mediul online, o poti face direct in bus. Plata se poate face cash sau cu cardul. Atentie, exista mai mult companii care organizeaza astfel de tururi. Din ce am verificat noi, Bacelona Bus Turistic are cele mai bune trasee si este cel care circula cel mai des. Iti sugeram sa te gandesti si la Barcelona Pass, care are inclus si transportul de o zi cu busul in cauza, dar si intrarile gratuite la 20 de obiective importante din Barcelona.

2. Piata Boqueria

            Nu cred că exagerez când spun că piața La Boqueria este un paradis gastronomic, mai ales dacă ești o persoană gurmandă sau una căreia îi place să gătească. Varietatea de produse este incredibilă, prospețimea lor la fel, de la cele mai exotice fructe și legume, la cele mai proaspete fructe de mare și până la cele mai interesante condimente. Le poți cumpăra pentru acasă sau le poți consuma acolo, gătite în fața ta; oricare variantă este pur și simplu delicioasă. Datată cam din anul 1300, este considerată (pe bună dreptate) una dintre cele mai frumoase și bune piețe din lume și e un loc care, efectiv nu trebuie ratat, atunci când vizitezi Barcelona. Merită măcar pentru a gusta un shake proaspăt făcut din lapte de nucă de cocos cu mango sau căpșuni. Ajungi la Bouqueria pe jos, din Piata Catalunya in 5 minute, la pas pe Rambla cea vestita. Sau mai mult, ce sa zic acum, daca  mai stai sa privesti statuile vii ce stau frumos la poza sau vrei sa bei o cafeluta, sau de ce nu, o Sangria la una dintre micutele terase imprastiate pe acolo.       Piata este deschisa de luni pana sambata, de la 8 dimineata la 8 seara. Insa dupa ora 14, nu prea mai sunt multe lucruri de vazut/facut pe acolo. Multe standuri se inchid, micile locante de pe stradutele laterale isi sting gratarele, raman doar tarabele din prima linie, scumpe si cu fructele si sucurile cam…. obosite!

3. Sagrada Familia

            Sagrada Familia este un loc unde intalnirea cu Dumnezeu este o metafora. Unde credinta ti se pare o chestie atat de nerelevanta, incat culorile capata chipul divinitatii atat de firesc incat nu stii unde te sfarsesti tu, ca fiinta neinsemnata si unde incepe El, Iar formele… formele sunt ce vrei sa fie si de o mie de ori mai mult! Nu poti rata acest obiectiv, chiar daca ai la dispozitie doar cateva ore in Barcelona. Poti ajunge cu metroul la statiile Sagrada Familia sau Verdaguer.  Musai, dar MUSAI!! sa rezervati biletele de intrare pe internet. Nu e vorba despre discountul de 10 procente, este vorba despre timp si despre nervi salvati. Aveti la dispozitie 3 variante de bilete, eu va sugerez sa il luati pe cel care combina intrarea la biserica, la muzeu Gaudi – care este absolut fascinant! – si in turn, de unde veti avea o panorama superba asupra Barcelonei. Pur si simplu, nu aveti voie sa ratati acest exceptional loc! Programul este urmatorul: noiembrie – februarie de la 9AM la 6PM, martie si octombrie, de la 9AM la 7PM, aprilie pana in septembrie de la  9AM la 8PM. Sarbatorile legale de la 9AM la 2PM.

4. Casa Batllo

            Imi place foarte mult Casa Batllo dar recunosc, ma enerveaza putin biletul de intrare: 25 euro. Drept pentru care as opta pentru o seara de muzica live pe terasa casei, de la ora 20 – astfel am si turul casei si concert si o panorama a Barcelonei seara, la 39 euro. Casa Oaselor este uimitoare. Treci intai pe langa ea si ti se pare funny. Dupa doi pasi, te intorci si realizezi ca ceva e altceva. Balcoanele in forma de oase, coloritul special… cand iti ridici privirea si te dai mai in spate, te va izbi genialitatea si unicitatea constructiei. Nu te scumpi la bani…. Ce vei gasi inauntru, va face ca  portofelul tau sa fie neimportant. Ajungi cu metroul de oriunde, statia Passeig de Gracia sau cu multe linii de autobuz. Ori pe jos, din Piata Catalunia, pret de 15 minute.
  Casa Batllo este deschisa vizitatorilor in fiecare zi, de la 9 dimineata la 9 seara, cu exceptia unor zile speciale, iar pretul standard este de 24,5 euro. Daca ai BCN Pass, intrarea este libera. De Craciun, pe fatada cladirii sunt proiectii speciale absolut fabuloase!

5. Fantanile cantatoare Montjuic

            Cand lumina , muzica si apa se combina armonios, rezultatul nu poate fi decat unul magic. Celebrele fantani cantatoare de pe colina Montjuic fac ca minunata Barcelona sa te vrajeasca si mai tare. Ritmuri din anii 70, 80 care iti amintesc de Freddy Mercury sau Eagles,  apoi melodii celebre din desenele lui Walt Disney pe care picii le vor adora ,iar la urma,incantatoarele anotimpuri ale lui Vivaldi sau nebunia geniala a lui Beethoven te vor duce intr-o lume in care timpul nu va mai conta. Vor fi importante doar culorile invapaiate si miliardele de stropi ce iti vor spune povesti doar de ei stiute. O vraja care dureaza mai bine de o ora dar de care iti vei aminti toata viata. Sa ajungi la fantani e simplu:  Statia Piata Spaniei, cu orice mijloc de transport vrei, cu sau fara conexiune. Spectacolul dureaza cam o ora  si este gratuit. Orarul este urmatorul:1 ianuarie – 28 februarie, nu se tin spectacole. 1 martie – 31 martie si 1 noiembrie – 8 ianuarie, joi, vineri si sambata, de la 20.00 la 21.00. De la 1 aprilie la 31 mai si 1 octombrie – 31 octombrie, joi, vineri, samtata, de la 21.00 la 22.00, 1 iunie – 30 sept, de joi pana duminica  de la 21.30 la 22.30, E un must see, nu uita!

Sursa articol: sacalatorim.ro



SOURCE AND TAGS