Top 10 destinatii de vacanta


Top 10 destinatii de vacanta. Trip Advisor a realizat un top al destinatiilor iar noi dorim sa vi le prezentam :)


Paris, Franta

Paris este orasul perfect pentru cei care vor o destinatie de vacanta in care sa combine plimbarile lungi, cu vizitele la muzeu si cu o experienta culinara de care sa isi aminteasca mereu.

Ce sa nu ratezi intr-o vacanta la Paris: Turnul Eiffel, Castelul Versailles, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Arcul de Triumf, Bulevardul Champs-Elysees, Place de la Concorde, Basilica Sacre Coeur, Podul Alexandru al III-lea, Muzeul d`Orsay, Pont Neuf, Cabaretul Moulin Rouge, Gradinile Tuileries, Palatul Regal, Centrul Pompidou, cartierul Montmartre, Galeriile Lafayette.

Londra, Marea Britanie

In Londra, istoria se completeaza armonios cu arta, moda, gastronomia si ... berea englezeasca. Un turist odata ajuns la Londra isi va gasi imediat zonele de interes. Londra are cate putin din toate.
Ce sa nu ratezi intr-o vacanta la Londra: British Museum, Museum of London, National Galery, National Histroy Museum, Imperial War Museum London, The Science Museum, Schimbarea garzii la Palatul Buckingham, Piata Trafalgar, Oxford Street, Big Ben, London Eye, London Bridge, Abbey Road, Muzeul Sherlock Holmes, Hyde Park, Westminster Abbey, Harrods, Tate Modern, Royal Opera House.

Roma, Italia

Asa cum Roma nu a fost construita intr-o zi, nici tie nu iti va ajunge o zi ca sa vizitezi acest fascinant si atemporal oras. Roma este o combinatie de piete pline de coloare si forfota, muzee si monumente istorice si ... pizza.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Roma: Forul Roman, Colosseumul Roman, Bocca della Verita, Piazza Barberini, Piazza di Spania, Giardini Villa Borghese, Piazza del Popolo, Via del Corso, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Venezia - Altare della Patria, Vatican.

Creta, Grecia

Creta este o bijuterie mediteraneeana. Creta este locul de nastere a zeilor Olimpului si a civilizatiei europene moderne. Orasul este un loc minunat pentru pasionatii de istorie, pentru cei carora le place sa exploreze golfurile salbatice si vaile abrupte, dar si pentru gurmanzi.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Creta: Palatul Knossos, Canionul Samaria, Muzeul de Arheologie din Heraklion, orasul vechi Chania, Lacul Kournas, golful Agios Nikolaos, Vai Beach, manastirea Arkadi, canioanele Imbros si Patsos, rezervatia naturala Elafonisi, laguna Balos.

Bali, Indonezia

Bali este un paradis indonezian care pare un vis. Este una dintre destinatiile de vacanta preferate de turistii din intreaga lume. Piesajele spectaculoase, care includ terase nesfarsite, dealuri, munti, mare, alaturi de cultura locului, fac din Bali un loc special. Iar localnicii prietenosi fac sederea turistilor si mai placuta.

Barcelona, Spania

Barcelona parca ar fi un oras din alta lume. Desigur, influenta artei lui Salvador Dali si a lui Antoni Gaudi a contribuit la aceasta imagine. Barcelona este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, iar multi dintre turistii care au vazut-o o data se reintorc.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Barcelona: Sagrada Familia, Montjuic, Casa Batllo, Muzeul Pablo Picasso, La Pedrera (Casa Mila), Catedrala La Seu, Port Vell, Monumentul lui Columb, La Rambla, Mercat de la Boqueria, Barri Gothic, Arcul de Triumf din Barcelona, Muzeul Ciocolatei, Aquarium Barcelona.

Praga, Cehia

Praga este un oras potrivit atat pentru romantici, cat si pentru cei cu spirit de aventura. Iti poti petrece o zi intreaga pentru a vizita Castelul din Praga, apoi pentru a te relaxa la cina la una dintre tavernele locale. Acorda-ti cateva ore pentru a rataci prin Centrul Vechi al orasului, inainte de te duce sa vezi Ceasul Astonomic.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Praga: Centrul Vechi, cartierul evreiesc, Podul Carol, Biserica Tyn, Ceasul astronomic, Castelul din Praga, Catedrala Sfântul Vitus, Castelul Vysehrad, Casa care danseaza.

Marrakech, Maroc

Marrakech sau Orasul Rosu este un loc magic. Nicio vacanta nu ti se va parea suficient de lunga pentru a putea sa vezi tot ce poate oferi Marrakech. Pietele pline de forfota, gradinile inverzite, palatele, moscheile, toate alcatuiesc un piesaj fabulos si unic in lume. Nu-ti fie teama sa te ratacesti pe aleile din Medina, intra in curtile interioare ale caselor si interactioneaza cu localnicii care, in ciuda barierei lingvistice, sunt foarte prietenosi.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Marrakech: Piata Jemaa El-Fnaa, Moscheea Koutoubia, Gradinile Majorelle, Palatul Bahia, Muzeul Fotografiei, Palatul El Badi, Muzeul Tiskiwin, Zidurile Cetatii, strazile din Medina.

Istanbul, Turcia

Moscheile, bazarurile, baile turcesti din Istanbul cu siguranta ca te vor tine ocup intreaga vacanta. Nu rata arhitectura fascinanta a cladirilor vechi de sute de ani.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in Istanbul: Palatul Topkapi, Hagia Sophia, Cisterna Basilica, Moscheea Albastra, Marele Bazar, Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Moscheea Suleymaniye, Piata Taksim.

New York

New York este singurul oras de peste Ocean care a intrat in top 10 destinatii in 2018 realizat de Trip Advisor. Este o misiune imposibila sa vezi New York-ul intr-o singura vacanta, insa cu siguranta va fi o experienta greu de egalat.

Ce sa nu ratezi daca ajungi in New York: Statuia Libertatii, Times Square, Empire State Building, Central Park, Broadway, Catedrala St. Patrick, Brooklyn Bridge, One World Observatory, Rockefeller Center, Chinatown.

SOURCE AND TAGS