Tunisia: un drum pentru un început!
- colaborator
- /
- 23 octombrie 2018
„Teodora, pleci în Tunisia?!” „Când?” „Săptămâna viitoare, în infotrip cu Christian Tour!” :)))
Cam așa se întâmplă lucrurile într-o agenție de turism, precum #SimboTourOradea, care le oferă clienților săi cele mai bune #vacanțelastminute!!! De data aceasta, vacanța a însemnat lucru! Poate de aceea agenții de turism sunt cei mai înstăriți, fiindcă locurile și oamenii cu care interacționează sunt amintiri și stări neprețuite… Știam că timp de o săptămână voi vizita șase hoteluri pe zi pentru a mă familiariza cu condițiile și ofertele hotelierilor tunisieni, dar și că organizatorul – Christian Tour – dorește să readucă Tunisia în preferințele românilor, cu atât mai mult cu cât această țară plină de culoare merită pe deplin să fie redescoperită.
„Câte un drum spre fiecare vis”
Miercuri, 10 octombrie. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Marius Berca, reprezentantul companiei Christian Tour, și-a adunat cu căldură și responsabilitate toți cei 27 de agenți de turism din toată Transilvania, pentru a începe călătoria spre Tunisia, cu escală la Frankfurt, unde grupul devenea mai mare datorită colegilor din București. Astfel s-a născut marea familie CHRISTIAN TOUR a cărui scop, timp de o săptămână, a fost acela de a-și umple #valizacupovești, cu informații concrete despre Tunisia și turismul ei pe care, mai apoi, să le ofere turiștilor interesați de Țara Fericirii, cum a fost catalogat acest mic stat din Africa de Nord.
După un zbor rapid și confortabil Cluj -Frankfurt – Tunis, cu compania aeriană Lufthansa, am ajuns cu bine în capitala Tunisiei. Prima surpriză: un buchețel mic de trandafiri și un flacon de apă plată pe fiecare scaun din autocarul partenerului tunisian. Știam că arabii sunt romantici, dar acest gest mi-a depășit așteptările… Fără doar și poate, atenția pentru detalii și crearea unei atmosfere plăcute pentru oaspeți/turiști/vizitatori se regăsesc în sângele tunisienilor, iar acest lucru se vede în orice cameră de hotel sau în orice colțișor din bazar…
Joi, 11 octombrie, Hammamet. 23 de grade Celsius. Cum e sa simți căldura verii în luna octombrie??? O adevărată plăcere. Și o binecuvântare! Mai ales când Marea Mediterană te întâmpină cu valuri mari, iar nisipul e mai fin decât orice făină produsă în România…
Să vezi marea în octombrie e ceva special. Și când vine vorba de Marea Mediterană, ce e așezată între Europa, Africa și Asia, fiind a doua mare ca suprafață dintre mările Oceanului Atlantic, cu care comunică prin strâmtoarea Gibraltar, ai senzația că aparții mai multor nații! În plus, cum să nu te bucuri când știi că, din 365 de zile , aproximativ 320 sunt zile frumoase cu cer senin, iar transparența Mediteranei este renumită, aceasta atingând valori până la 50-60 m, iar culoarea mării fiind bleumarin deschis?! Temperatura apei la suprafață atinge valoarea de +240 C, iar de la 350 m adâncime în jos vorbim de o temperatură constantă de +12,70C (homotermie) până la fund. Studiile arată că Marea Mediterană are o salinitate ridicată (36-39 0/00 ) față de cea a Mării Negre, ce are o salinitate de 18 -22 0/00 în larg, iar în zona litorală atinge abia 7-12 0/00.
Să înceapă turneul!
*Magic Holiday Village Manar
Club Magic Life Africana
Vinci Marillia
Venus Beach Hammamet
Samira Club
Hotel Delphino Beach
Magic Royal Kenz
Iberostar Kantaoui Bay
LTI Bellevue Park
Iberostar Diar Andalous
Golf Residence
Magic Scheherazade
Jay Beach Tour Khalef
Magic Skanes Family Resort
Eden Club
Magic Caribbean W Monastir
Sahara Beach
Skanes Serail
Delphine Habib
Movenpick Resort and SPA
Acestea sunt hotelurile din infotrip-ul #ChristianTour, locații ce ar putea să se regăsească în ofertele pentru Tunisia 2019. Timp de cinci zile, am putut să observ profesionalismul, pasiunea, dăruirea și interesul agenților de turism pentru a afla cât mai multe informații pertinente și necesare viitorilor clienți interesați de Tunisia. Acum am înțeles cât de importante sunt agențiile de turism atunci când îți stabilești vacanța! Nu e suficient să navighezi pe net și să vezi niște fotografii cu hotelul respectiv sau să citește niște review-uri… Atunci când agenția de turism îți vinde un pachet de servicii, în aproape 99% din cazuri, știe unde te trimite, fiindcă există tour-operatori, precum Christian Tour, care organizează infotrip-uri, oferindu-le astfel ocazia agenților din agențiile de turism, precum Simbo Tour Oradea, să ia contact, să simtă și să recomande un hotel/restaurant sau o destinație!
Mâncare, mâncare, mâncare!
Ce îi place românului să facă în vacanță? Să mânânce! Chiar dacă nu poate fi generalizat, trebuie să recunoaștem acest fenomen. Ei bine, în Tunisia se mănâncă foooooarte bineee! Cel puțin 10 feluri de pâine, vreo patru feluri de preparare a oului, clătite făcute live, sub ochii pofticiosului, o varietate de mâncăcuri tradiționale și europene, cu sau fără carne, o adevărată nebunie în zona dulciurilor și fructe… câte poți băga (în stomac)!
Aceasta este Tunisia! Dacă e diferită de Turcia sau Egipt, favoritele românilor? Hmm, greu de spus. Fiecare are specificul său, fiecare aplică conceptul all-inclusive, fiecare înțelege că mâncarea joacă un rol esențial pentru turist. Totuși, când spui Tunisia, nu poți să nu te gândești la harissa, acea explozie de arome pentru iubitorii de picant, creată dintr-un amestec de ingrediente chilli fulgi, chilli pudră, coriandru, chimion, usturoi pudră, sare de mare.
Condițiile din camere: după posibilități, adică după ***** de la intrare
Camerele hotelurilor din Tunisia sunt extrem de primitoare, aranjate cu mult bun gust atât din punct de vedere cromatic, cât și a combinației materialelor utilizate. Unele camere sunt spațioase și generoase, altele sunt cochete, dar încăpătoare. În marea majoritate a hotelurilor vizitate, curățenia a fost exemplară. Cu excepția unui singur hotel, reabilitat ultima oară în 2001, toate hotelurile vizitate ar putea deveni interesante pe lista opțiunilor pentru vacanță.
Dacă nu o inimioară, sigur o lebădă așezată pe pat, făcută din prosoape, și zeci de petale de flori și bombonele îl așteaptă pe turist! Acest mod de a aranja camera e un must have tunisian, oferit nu doar celor aflați în luna de miere. Și doar o mică fantezie lăsată liberă merită să fie experimentată în hotelurile de 4**** și 5***** stele tunisiene…
Tunisia, o destinație pentru toate vârstele!
Marile complexe hoteliere sunt adevărate sate de vacanță. Aquapark-uri – mai mari si mai mici, piscine private în care pășești de pe terasa propriei camere, piscine interioare și exterioare, locuri special amenajate pentru copii, animatori pentru toate gusturile muzicale, discoteci în aer liber, terenuri de sport foarte bine întreținute, magazine și mici artizani, dar și multă verdeață, toate le puteți găsi într-un singur loc, ceea ce face șederea mult mai plăcută și mai relaxantă.
Istorie și artă
Cartagina. Hannibal. Două nume de care se leagă istoria Tunisiei. Ruinele Cartaginei sunt un punct important de interes pentru o vacanță în Tunisia. Aflate la periferia capitalei Tunis, ruinele anticului oraş Cartagina atrag mii de turiști, zona fiind recunoscută și inclusă în patrimoniul UNESCO acum aproape 40 de ani. Aici se află vestigiile unuia dintre cele mai mari oraşe ale antichităţii, oraş care a fost la un pas de a învinge măreaţa Romă. Potrivit istoricului roman Titus Livius, „această luptă dată între două dintre cele mai bogate oraşe ale lumii a ţinut în suspans regi şi naţiuni“, miza fiind nici mai mult nici mai puţin decât stăpânirea lumii.
Se spune că oraşul Cartagina a fost fondat în anul 814 î.e.n., cu circa 60 de ani înaintea rivalei lui, Roma. Serge Lancel, specialist în istoria antică a Africii de nord, a spus: „Întemeierea Cartaginei, pe la sfârşitul secolului al IX-lea î.e.n., a constituit sute de ani un factor hotărâtor în destinul politic şi cultural al regiunii de vest a bazinului mediteranean“.
Azi, la intrarea în site, întâlnești un tron și vânzători ambulanți de obiecte de artă, atent lucrate, cu multă culoare și pasiune, fiindcă tunisieni știu că prin culoare pot atinge și colora inimile celor cu care vin în contact. Trebuie să recunoaștem respectul pe care localnicii îl arată pentru acest loc, mizeria, hărmălaia și kitsch-urile lipsind cu desăvârșire!
Un alt punct de vizitat este orașul Sidi Bou Said, considerate de tunisieni un fel de St. Tropez, cu clădiri vopsite în alb, ale căror geamuri și uși sunt de culoare albastră. De altfel, cei care conduc orașul au impus acest duo cromatic. Străzile înguste, piatra cubică, micul bazar, măslinii de pe marginea drumului, mozaicul în culori variate sunt doar câteva dintre elementele farmecului acestui orășel. Negustorii sunt receptivi, deschiși la negocieri și destul de ușor de convins. Ca în orice zoă turistică, curiozitatea țării de proveniență este foarte mare. Când află că ești din România, ei știu un singur nume: Hagi!
O vizită în capitala Tunis este, de asemenea, o experiență ce merită trăită. Bulevarde lungi, cu cafenele la șosea, asemenea celor de pe Champs-Élysées, lasă să se resimtă încă perioada de glorie a fostei ocupații franceze. Agitația, aglomerația, vociferările comercianților, marfa diversă și multicoloră din bazar, numeroșii turiști fac din Tunis un oraș plin de viață. Am profitat și noi de această vizită și am imortalizat momentul:
De neratat este și Mausoleul din Monastir a lui Habib Bourguiba, primul președinte al Tunisiei. Turiștii găsesc aici obiecte personale ale fostului om de stat, începând de la costume, pantofi, pălărie, până la stilou și fotografii de familie. Orice ghid tunisian include în agenda de excursii această destinație nu doar pentru că reprezintă o parte importantă din istoria țării, ci în semn de respect pentru ceea ce este Tunisia de astăzi: o țară în curs de dezvoltare, o țară ce trece – vizibil – printr-o schimbare de mentalitate și de imagine, o țară ce îmbină – pentru moment – tradițiile populare cu obiceiurile occidentale.
Port El Kantaoui, primul port-grădină
El Kantaoui este primul port-grădină al Mediteranei. Port el Kantaoui reprezintă zona turistică de mare clasă a industriei turismului tunisian ăi a fost construit prin anii 1970. Port El Kantaoui este construit în totalitate într-un stil tunisian cu puternice influențe arabo-andaluse. Este un ansamblu omogen de hoteluri, locuințe, spații comerciale, oferind multiple posibilități de relaxare. Principala atracție o constituie portul modern ce adăpostește peste 300 de yahturi. Plimbarea în portul de lux El Kantaoui ne-a transformat excursia într-o amintire de vis.
De ce să alegi CHRISTIAN TOUR?
Din 1997 până în prezent, Christian Tour a devenit cel mai mare tour operator de vacanțe charter din România. Conform datelor statistice, doar în 2017, peste 200.000 de turiști au avut încredere să-și pună vacanța în mâinile profesioniștilor Christian Tour. Cu peste 20 de ani de experiență în turism, Christian Tour a făcut imposibilul, posibil și a construit „Câte un drum spre fiecare vis”.
Despre ce înseamnă Christian Tour, puteți afla de aici: https://christiantour.ro/despre-noi
De ce să alegi SIMBO TOUR Oradea?
Simbo Tour Oradea este mai mult decât o agenție de turism: e o mare familie formată din oameni care iubesc ceea ce fac, iubesc să călătorească și știu să prețuiască fiecare clipă de vacanță a clientului. Din acest motiv, grupul de facebook Vacanțe Last Minute – Simbo Tour Oradea este locul ideal de unde să afli cele mai noi oferte, cele mai bune variante, cele mai bune prețuri chiar și pentru o vacanță gândită și dorită în ultimul moment!
Mai multe detalii despre ofertele SIMBO TOUR, aflați aici: https://www.simbotours.ro
Povestea de o săptămână a Tunisiei în imagini poate fi accesată aici:
Teodora Ivan
SOURCE AND TAGS