Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Toamnă în Bucovina

6 – 9 octombrie 2022

Ziua 1 (joi, 6 octombrie 2022): Satu Mare – Borșa – Cârlibaba – Moldovița - Sucevița (400 km)

Plecare la ora 7.00 din Satu Mare. După ce traversăm Pasul Huta și Valea Vișeului, ne îndreptăm spre Pasul Prislop - 1416 m - cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali. Vom face aici o oprire pentru belvedere și pentru a vizita Mănăstirea cu hramurile Schimbarea la Față și Sfânta Tremie. Odată trecuți în Bucovina, dacă timpul permite, facem o urcare cu autocarul spre Pietrele Doamnei, pe Transrarău. Al treilea cel mai frumos drum montan al Romaniei, după Transfăgărășan și Transalpina, ne va oferi, printre serpentine, un spectacol inedit cu poieni întinse, codri seculari și stânci impozante. Pe bună dreptate este cunoscut și sub numele de Drumul Comorilor. Cazare (și optional cină) la Pensiune 3* în Sucevița.

Ziua 2 (Vineri, 7 octombrie 2022): Sucevița – Cacica – Manăstirea Humor – Voroneț – Vama - Sucevița (150 km)

După micul dejun pornim spre Cacica pentru a vizita salina cu muzeul din clădirea puțului de extracție, capela ecumenică de la 26 m adâncime, galeria piticilor, lacul sărat, sala de dans și muzeul utilajelor. Relaxare pentru sănătate în salină. Vizităm apoi mănăstirile Humor și Voroneț, două dintre cele 8 biserici pictate din nordul Moldovei aflate astăzi pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. La Vama vizităm Muzeul Ouălor care expune peste 11000 de ouă pictate în peste 100 de ani în tehnici diferite, dintre care 3500 provin din 82 de țări de pe toate cele 5 continente. Cazare (și optional cină) la Pensiune 3* în Sucevița.

Ziua 3 (Sâmbătă, 8 octombrie 2022): Sucevița – Rădăuți - Putna – Marginea – Sucevița (150 km)

După micul dejun pornim spre Rădăuți, unde facem cunoștință cu urși, lebede, maimuțe și alte animale și păsări, dar atracția o constituie leii și tigrii siberieni. Intrăm apoi la mănăstirea Bogdana, a cărei biserică a fost ctitorită de către întemeietorul statului feudal moldovean, având și rol de necropolă. Oprim la o prăjitorie de cafea pentru a savura una dintre specialități, apoi la Putna vizităm mănăstirea, supranumită de către Eminescu ”Ierusalimul Neamului Românesc”, construită de către Ștefan cel Mare între 1466 și 1469. La Marginea vom vedea ceramica neagră unică în Europa. La întoarcere în Sucevița vizităm mănăstirea cu biserica ”Învierea Domnului”, fiind și aceasta una dintre cele 8 biserici pictate din nordul Moldovei aflate astăzi pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Cazare (și optional cină) la aceeași pensiune din Sucevița.

Ziua 4: (Duminică, 9 octombrie 2022): Sucevița – Mocănița Huțulca – Satu Mare (400 km)

După micul dejun pornim spre Moldovița pentru o plimbare cu Mocănița Huțulca pe Valea Moldoviței, într-un peisaj de poveste locuit de urmașii ucrainienilor care s-au așezat în zonă. Mocănița a fost pusă în funcțiune în anul 1888 și inițial era folosită pentru a transporta lemnul din pădure către oraș. După un traseu de 12 km vom ajunge într-un loc de popas, ideal pentru a admira peisajul și a ne înfrupta din produsele pregătite cu drag și iscusință de localnici. Sosire acasă seara târziu.

Preț: 650 lei de persoană (se acceptă plata numerar sau card de vacanță).

Opțional: Cină - 40 lei/ cină – supă/ ciorbă + fel principal + apă

Notă: Ordinea vizitării obiectivelor se poate schimba.

Incluse în preț:

• transport cu autocar modern de categoria I;

• cazare 3 nopți la pensiune 3* în Sucevița;

• 3 mic dejun.

Nu sunt incluse în preț: cinele opționale (40 lei/ persoană/ cină – opțiunea se face odată cu înscrierea în excursie, dar se achită acolo); intrările la obiectivele turistice (prețurile sunt informative):

- Salina Cacica: 15 lei de persoană;

- Mocănița Huțulca: 35 lei de persoană;

- Muzeul Ouălor: 10 lei de persoană;

- ZOO Rădăuți: 10 lei de persoană;

- Mănăstiri: 5 lei de persoană la fiecare mănăstire.

Cere o oferta