Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Croazieră pe Dunăre

13 – 17 octombrie 2022

Ziua 1 (joi, 13 octombrie 2022): Cluj Napoca/Satu Mare/ Carei – Viena (760 km)

Plecare la ora 6.00 dimineața din Cluj Napoca și la ora 9.00 din Satu Mare pe ruta Satu Mare – Carei – Budapesta – Viena. La Budapesta, într-un tur panoramic, vedem Castelul Huniazilor, Băile termale Szechenyi, Muzeul de Artă, Bulevardul Andrassy cu Opera Maghiară. Pe dealul castelului facem o plimbare pietonală pentru a vedea Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, sediul președinției maghiare și fostul castel regal. Ajungem pe seară la Viena. Cazare la hotel Austria 3* în Gablitz (suburbiile Vienei).

Ziua 2 (vineri, 14 octombrie 2022): Viena – Krems – Melk - Viena (200 km)

Mic dejun bufet, apoi plecăm spre Krems pentru a ne îmbarca pe unul dintre vapoarele care străbat Valea Wachau a Dunării. Timp de aproape 3 ore vom admira pe maluri ruine de cetăți, biserici vechi sau colorate, podgorii, în timp ce vom pluti pe valurile Dunării. Într-un tur ghidat vom vizita mănăstirea Melk, odată reședință a Babembergilor, stăpânii zonei înaintea Habsburgilor. Ne oprim apoi la cumpărături în zona SCS. Cină și cazare la același hotel.

Ziua 3 (sâmbătă, 15 octombrie 2022): Viena (50 km)

Mic dejun bufet. Într-un tur panoramic vedem centrul istoric, apoi descoperim la pas cele mai importante obiective din interiorul Ringului vienez. Vizităm catedrala Sf. Stefan, Hofburgul – centrul puterii imperiale, Opera de Stat, vedem Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie Naturală și ne terminăm plimbarea în fața Teatrului și a Primăriei. Energia ne-am luat-o de la prăjiturile foarte fine servite la Cafe Central. Cină (opțională) la Centimeter, apoi urcăm deasupra viilor Vienei pentru o privire panoramică a malurilor Dunării. La întoarcere savurăm un pahar de vin în Grinzing, districtul vinurilor. Cazare la același hotel.

Ziua 4 (duminică, 16 octombrie 2022): Viena (50 km)

Mic dejun bufet. Vizităm palatul Schonbrunn și ne plimbăm prin grădinile palatelor Belvedere. Bem cafeaua de dupăamiază la Hundertwasserhaus, o clădire construită pentru a fi în armonie cu natura. Cină și cazare la același hotel.

Ziua 5 (luni, 17 octombrie 2022): Viena – Bratislava – Satu Mare/ Cluj Napoca (800 km)

După micul dejun pornim spre Bratislava, capitala Slovaciei. Coborâm de la Castel spre malul Dunării, trecând pe lângă Catedrala Sf. Martin, a încoronării regilor și reginelor Ungariei, Universitatea fondată de Matei Corvin și alte clădiri emblematice ale orașului. Ne încheiem plimbarea în grădinile palatului prezidențial. Sosire acasă seara târziu.

Tarif: early booking - 359 Euro pentru înscrieri până în 27 august. 379 Euro după 27 august. Supliment de single: 100 Euro.

Avans 200 Euro la înscriere; diferența se achită până la data de 1 octombrie 2022.

Servicii incluse:

• 4 nopți de cazare cu mic dejun bufet îmbunătățit (cu feluri calde) la restaurantul hotelului; 2 cine bufet (cu 6 feluri) la restaurantul hotelului;

• transport cu autocar categoria I;

• însoțitor de grup, căști pentru ghidaj.

Servicii neincluse (prețuri informative):

- cina din ziua 3 la Centimeter și vinul de la terasa din Grinzing;

- asigurarea medicală (37 lei sub 70 ani, 109 lei peste 70 ani) sau pachet Storno (97 lei sub 70 ani, 169 lei peste 70 ani)

- intrările la obiectivele turistice (prețuri informative):

- Mănăstirea Melk – tur ghidat – 15,50 Euro;

- Croazieră pe Dunăre de la Krems la Melk – 31,50 Euro;

- Opera din Viena – tur ghidat – 9 Euro.

Condiții de călătorie: În acest moment nu există niciun fel de restricție de călătorie în Austria, Ungaria sau Slovacia.

Penalizări în caz de renunțare, din alt motiv decât unul acoperit de asigurarea Storno:

• 50% după data de 27 august 2022, 100% după data de 1 octombrie 2022;

• fără penalizare dacă se găsește înlocuitor, fără a schimba structura camerei la cazare, până în momentul plecării.

Cere o oferta