Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PELERINAJ LA LOURDES 2022


Descriere

Destinatie: Franta

Durata: 1 zi, fara cazare

Budapesta -Viena -Abatia Melk -Munchen -St. Gallen -Zurich -Basel -Mulhouse - Berna -Montreux -Lausanne -Geneva Chamonix - Aiguille du Midi -Annecy -Chambery -Avignon -Montpellier -Carcassonne -Lourdes -Tourlouse -Marseille -Monaco -Nice -Cannes -Genova -Cremona -Sirmione -Padova -Ljublijana -Zagreb -Belgrad
Servicii incluse:
- Transport cu autocar climatizat, clasificat pt. curse internationale
- 13 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

Servicii neincluse:
- asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice ;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana)

Lourdes este cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, fiind situat în sud-vestul Franței.

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (cca. 795 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Sibiu - Arad - Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (25 €), pentru a admira principalele obiective ale capitalei ungare, Palatul Parlamentului, Insula si Podul Margareta, Bastionul Pescarilor si Biserica Matias, Podul cu Lanturi, Universitatea, Podul Elisabeta si Podul Libertatii. Cazare la Budapesta.

 

Ziua 2. VIENA - ABATIA MELK - MUNCHEN (cca. 675 km)

Mic dejun. Continuam spre Austria pentru a explora impreuna Viena. Incepem cu un tur panoramic si admiram cele mai cunoscute atractii aflate pe Ringstrasse, avem astfel posibilitatea de a admira si fotografia - Observatorul Astronomic Urania, cladirea fostului Minister Regal si Imperial de Razboi, Posta, Opera, Piata Maria Terezia, Teatrul, cladirea Parlamentului, Primaria, Biserica Votiva si Bursa.  Apoi pietonal, trecand prin complexul Palatului Imperial Hofburg, ce imbina incantatoare stiluri arhitecturale, ajungem in piata centrala pentru o vizita la Catedrala Sfantul Stefan. Parasim orasul si pe traseu va propunem optional (15 €) o vizita la Abatia Benedictina Melk, faimoasa pentru barocul sau opulent si un important nucleu de cultură de-a-lungul istoriei sale. Construita pe o stâncă de pe malul Dunării, Mănăstirea adăpostește o faimoasă Bibliotecă, cu o colecție impresionantă de manuscrise rare. Continuam traseul pentru cazare in zona Munchen.

 

Ziua 3. ST. GALLEN - ZURICH - BASEL - MULHOUSE (cca. 445 km)

Mic dejun. Excursie spre Lacul Konstanz- cel mai mare lac din Alpi unde ne vom opri la Sankt Gallen pentru a vizita Abatia Benedictina- inclusa in patrimoniul UNESCO. A fost fondată în sec. VII de Sf. Gallus, misionar irlandez, iar biblioteca sa -una din cele mai bogate și mai vechi din lume, pastreaza manuscrise prețioase. Continuam cu Zurich- capitala economica a Elvetiei, unul dintre cele mai bogate si mai curate orase din intreaga lume: Biserica Mare (Grossmunster), fondată de Carol cel Mare si care a fost locul de pornire al Reformei Protestante in Elvetia,  Fraumünster- care impresioneaza cu vitraliile sale realizate de Marc Chagall si Primaria- Rathaus. Pentru iubitorii de cumparaturi recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse- principala artera comerciala a orasului. Dupa amiaza ajungem la Basel, al doilea oras ca marime al Elvetiei si al treilea din punct de vedere al numarului de locuitori, unde la fiecare kilometru patrat se afla un muzeu. Descoperim la pas centrul vechi – Catedrala Munster, Primaria, Markplaz, Spalentor. Trecem granita in Franta pentru o plimbare in  Centrul Vechi al orasului Mulhouse, unde se pastreaza parte din fortificatiile medievale – Turnul Diavolului si Turnul Bollwerk, Temple Saint – Etienne, cunoscut ca si Catedrala din Mulhouse, ridicata intre anii 1858-1886, in stil neogotic, cea mai inalta biserica protestanta din Franta, avand o inaltime de 97 de metri. Admiram Hotel de Ville, construita in stil renascentist in anul 1552, fosta primarie a orasului pana la alipirea la Republica Franceza din anul 1798 si ne bucuram de timp liber in Place de la Reunion, considerata epicentrul orasului. Seara cazare in zona Mulhouse.

 

Ziua 4. BERNA - MONTREUX - LAUSANNE - GENEVA (cca. 325 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre Berna, capitala Elvetiei, unde vom vizita centrul istoric, cu stradutele sale  pitoresti,  flancate cu arcade- Marktgasse si Kramgasse si cu numeroase fantani decorate cu statui, pornim de la Groapa cu ursi, catre Primarie, Catedrala Sfantului Vincentiu,Turnul cu Ceas si Parlament . Ziua noastra continua cu o vizita in Lausanne, unde ne relaxam intr-o plimbare prin centrul istoric spre Catedrala Notre Dame. Seara cazare in zona Geneva.

 

Ziua 5. GENEVA - CHAMONIX - MONT BLANC - VF. AIGUILLE DU MIDI (cca. 275 km)

Mic dejun. Continuam cu Geneva, unde recomandam pentru turul centrului istoric varianta trenuletului turistic. Pornind de la faimosul Jet de apa trecem Podul Mont Blanc si ne intdreptam spre Catedrala Sf. Petru, Maison Tavel, Universitate, Zidul Reformatorilor si Teatru. Timp liber in Geneva sau excursie optionala (40 €) la Chamonix- Mont Blanc, capitala mondiala a sporturilor de iarna, unde putem incerca o experienta de neuitat urcand (daca vremea permite), catre statia Aiguille du Midi, pentru a admira in apropiere varful Mont Blanc si a achizitiona certificatul de ascensiune.  Intoarcere la hotel in zona Geneva.

 

Ziua 6 . ANNECY - CHAMBERY - AVIGNON - MONTPELLIER (cca. 475 km)

Mic dejun. Astazi ne incepem ziua cu o vizita la Annecy, orasul supranumit “Venetia Alpilor”, datorita celor trei rauri care strabat localitatea. Aflat pe maul lacului cu acelasi nume, Annecy pastreaza un pitoresc centru istoric si numeroase obiective turistice – Catedrala Saint Pierre, Biserica Notre Dame de Liesse, Palais de L’Ile, Castelul Annecy. Continuam cu Avignon- capitala regiunii Provence, unde vom descoperi fostul Palat Papal (sec. XIII)- cea mai mare si mai importanta cladire gotica medievala din Europa. Imaginati-va cele mai mari 4 catedrale gotice din lume, puneti-le una langa alta si aveti imaginea acestui grandios palat, care a servit 72 de ani drept resedinta pontificala. Centrul medieval din Avignon, înscris din 1995 pe lista patrimoniului UNESCO, impreuna cu faimosul Pod peste Rhone Saint-Benézet, vechi de aproape 1000 de ani, care avea in acele vremuri peste 900 de metri lungime. Continuam cu capitala istorica a Savoiei – Chambery,mai bine de o suta de ani Giulgiul Sfant a fost tinut aici, in Capela Ducilor de Savoia, de aici fiind mutat in anul 1578 la Torino. Seara ne cazam in zona Montpellier.

 

Ziua 7 . CARCASSONNE - LOURDES (cca. 415 km)

Mic dejun. Pornim spre Lourdes si pe traseu ne oprim in cel mai bine pastrat oras medieval fortificat din Europa. Carcassone a fost inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1997, iar o plimbare pe stradutele pline de istorie reprezinta o adevarata calatorie in timp, intr-un trecut plin de glorie si eroism. Dupa amiaza ajungem la cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, in cocheta localitate Lourdes, aflata la poalele Muntilor Pirinei, pe malurile raului Gave de Pau. Cazare in Lourdes si timp liber.

 

Ziua 8 . LOURDES

Mic dejun. Dimineata vizitam sanctuarul, cu impresionantele sale bazilici, Grotte de Massabielle, casa natala a Sfintei Bernadette Soubirous si parcurgem Calea Sfintei Cruci. Timp liber. Seara cazare la acelasi hotel din Lourdes.

 

Ziua 9. LOURDES - TOULOUSE - MARSEILLES (cca. 575 km)

Mic dejun. Prima vizita de astazi o facem in Toulouse, la Bazilica St Sernin, cea mai mare biserica romanica din Europa, termnata in anul 1096 si una dintre cele mai frumoase lacasuri de pelerinaj. Ziua continua cu Nimes, orasul infiintat cu 50 de ani inainte de Hristos, intr-o plimbare pietonala trecem in revista cele mai importante vestigii istorice, printre care cel mai bine pastrat amfiteatrul de pe teritoriul Frantei. Seara cazare in zona Marseille.

 

Ziua 10. MARSEILLES - MONACO - NICE - CANNES - GENOVA (420 km)

Mic dejun. Incepem vizita in Marsilia- al doilea oras din Franta ca marime. Aici admiram Vieux Port -cel mai vechi port si cu adevarat inima orasului, cu o istorie milenara care i-a adus prosperitatea, dar si imigranti din toate colturile lumii. Acum, sunt ancorate sute de barci si iahturi luxoase, iar in jur sunt hoteluri, restaurante, baruri si terase de unde turistii pot admira silueta masiva a Chateau d’lf, unde ar fi fost inchis Contele de Monte Cristo. Este, de fapt, o cetate construita pentru a apara orasul de atacurile de pe mare, din ordinul regelui Francisc I in sec. XV, si devenita apoi inchisoare, prin sec. XVII. Datorita romanului lui Alexandre Dumas, insula si fortificatiile au dobandit o faima care atrage acum turisti din toate colturile lumii. Continuam traseul spre Cannes, candva un simplu sat de pescari, astazi considerat cel mai elegant si exclusivist oras de pe Riviera Franceza. Palais des Festivals et Congres a facut din Cannes una din cele mai populare destinatii, in special in luna mai, cand aici are loc faimosul Festival International de Film. Urmeaza Nice, unde oprim pentru o plimbare pe Promenades des Anglais si admiram cel mai stilat hotel de pe intreaga Coasta de Azur, Hotel Negresco- construit de romanul Henri Negrescu. Incheiem optional (15 €) ziua in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal si pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce  admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Seara, cazare in zona Genova.

 

Ziua 11. CREMONA - SIRMIONE - PADOVA (520 km)

Mic dejun. Plecam apoi spre Padova, cu oprire la Cremona – orasul viorilor si boema localitate Sirmione, situata pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti e amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic înconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Cazare în zona Padova.

 

Ziua 12. PADOVA - LJUBLJANA - ZAGREB (cca. 410 km)

Dupa micul dejun vizitam Biserica Sfantului Anton si ne indreptam spre capitala Sloveniei Ljubliana pentru a descoperii farmecul  orasului ce isi datoreaza in mare parte  aspectul arhitectului Joze Plecnik. Imortalizam cateva dintre atractiile acestui frumos oras - Podul Dragonilor, Catedrala Sfantul Nicolae, Palatul Arhiepiscopal, Primaria, Podul Triplu, Biserica Franciscana si Cetatea.  Continuam traseul spre Croatia si seara ne cazam in zona Zagreb.

 

Ziua 13. ZAGREB - BELGRAD (cca. 395 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita in Zagreb, capitala Croatiei, unde admiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuia primului rege Croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National- cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier  Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist) Timp liber in Zagreb, pe stradutele inguste pline de terase, cafenele si magazine de artizanat.  Deplasarea continua spre Belgrad, unde seara va invitam sa descoperiti pitorescul cartier Skardalija (supranumit Montmartre-ul belgradean ). Zona s-a dezvoltat incepand din sec. XIX, datorita numerosilor artisti ce si-au stabilit aici atelierele de creatie si au transformat-o intr-o atractie boema. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si muzicieni ambulanti se afla unele dintre cele mai cunoscute restaurante locale, prilej pentru a degusta din deliciile bucatariei sarbesti intr-un program optional (40 €).

 

Ziua 14. BELGRAD - BUCURESTI (cca. 590 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurul orei 23:30, in functie de trafic si formalitatile din frontiera.

Destinatie: Franta

Durata: 1 zi, fara cazare

Budapesta -Viena -Abatia Melk -Munchen -St. Gallen -Zurich -Basel -Mulhouse - Berna -Montreux -Lausanne -Geneva Chamonix - Aiguille du Midi -Annecy -Chambery -Avignon -Montpellier -Carcassonne -Lourdes -Tourlouse -Marseille -Monaco -Nice -Cannes -Genova -Cremona -Sirmione -Padova -Ljublijana -Zagreb -Belgrad
Servicii incluse:
- Transport cu autocar climatizat, clasificat pt. curse internationale
- 13 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

Servicii neincluse:
- asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice ;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Sistem audio ghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1€/zi/persoana)

Lourdes este cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, fiind situat în sud-vestul Franței.

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (cca. 795 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 06:00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Sibiu - Arad - Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (25 €), pentru a admira principalele obiective ale capitalei ungare, Palatul Parlamentului, Insula si Podul Margareta, Bastionul Pescarilor si Biserica Matias, Podul cu Lanturi, Universitatea, Podul Elisabeta si Podul Libertatii. Cazare la Budapesta.

 

Ziua 2. VIENA - ABATIA MELK - MUNCHEN (cca. 675 km)

Mic dejun. Continuam spre Austria pentru a explora impreuna Viena. Incepem cu un tur panoramic si admiram cele mai cunoscute atractii aflate pe Ringstrasse, avem astfel posibilitatea de a admira si fotografia - Observatorul Astronomic Urania, cladirea fostului Minister Regal si Imperial de Razboi, Posta, Opera, Piata Maria Terezia, Teatrul, cladirea Parlamentului, Primaria, Biserica Votiva si Bursa.  Apoi pietonal, trecand prin complexul Palatului Imperial Hofburg, ce imbina incantatoare stiluri arhitecturale, ajungem in piata centrala pentru o vizita la Catedrala Sfantul Stefan. Parasim orasul si pe traseu va propunem optional (15 €) o vizita la Abatia Benedictina Melk, faimoasa pentru barocul sau opulent si un important nucleu de cultură de-a-lungul istoriei sale. Construita pe o stâncă de pe malul Dunării, Mănăstirea adăpostește o faimoasă Bibliotecă, cu o colecție impresionantă de manuscrise rare. Continuam traseul pentru cazare in zona Munchen.

 

Ziua 3. ST. GALLEN - ZURICH - BASEL - MULHOUSE (cca. 445 km)

Mic dejun. Excursie spre Lacul Konstanz- cel mai mare lac din Alpi unde ne vom opri la Sankt Gallen pentru a vizita Abatia Benedictina- inclusa in patrimoniul UNESCO. A fost fondată în sec. VII de Sf. Gallus, misionar irlandez, iar biblioteca sa -una din cele mai bogate și mai vechi din lume, pastreaza manuscrise prețioase. Continuam cu Zurich- capitala economica a Elvetiei, unul dintre cele mai bogate si mai curate orase din intreaga lume: Biserica Mare (Grossmunster), fondată de Carol cel Mare si care a fost locul de pornire al Reformei Protestante in Elvetia,  Fraumünster- care impresioneaza cu vitraliile sale realizate de Marc Chagall si Primaria- Rathaus. Pentru iubitorii de cumparaturi recomandam o plimbare pe Bahnhofstrasse- principala artera comerciala a orasului. Dupa amiaza ajungem la Basel, al doilea oras ca marime al Elvetiei si al treilea din punct de vedere al numarului de locuitori, unde la fiecare kilometru patrat se afla un muzeu. Descoperim la pas centrul vechi – Catedrala Munster, Primaria, Markplaz, Spalentor. Trecem granita in Franta pentru o plimbare in  Centrul Vechi al orasului Mulhouse, unde se pastreaza parte din fortificatiile medievale – Turnul Diavolului si Turnul Bollwerk, Temple Saint – Etienne, cunoscut ca si Catedrala din Mulhouse, ridicata intre anii 1858-1886, in stil neogotic, cea mai inalta biserica protestanta din Franta, avand o inaltime de 97 de metri. Admiram Hotel de Ville, construita in stil renascentist in anul 1552, fosta primarie a orasului pana la alipirea la Republica Franceza din anul 1798 si ne bucuram de timp liber in Place de la Reunion, considerata epicentrul orasului. Seara cazare in zona Mulhouse.

 

Ziua 4. BERNA - MONTREUX - LAUSANNE - GENEVA (cca. 325 km)

Mic dejun. Ne deplasam spre Berna, capitala Elvetiei, unde vom vizita centrul istoric, cu stradutele sale  pitoresti,  flancate cu arcade- Marktgasse si Kramgasse si cu numeroase fantani decorate cu statui, pornim de la Groapa cu ursi, catre Primarie, Catedrala Sfantului Vincentiu,Turnul cu Ceas si Parlament . Ziua noastra continua cu o vizita in Lausanne, unde ne relaxam intr-o plimbare prin centrul istoric spre Catedrala Notre Dame. Seara cazare in zona Geneva.

 

Ziua 5. GENEVA - CHAMONIX - MONT BLANC - VF. AIGUILLE DU MIDI (cca. 275 km)

Mic dejun. Continuam cu Geneva, unde recomandam pentru turul centrului istoric varianta trenuletului turistic. Pornind de la faimosul Jet de apa trecem Podul Mont Blanc si ne intdreptam spre Catedrala Sf. Petru, Maison Tavel, Universitate, Zidul Reformatorilor si Teatru. Timp liber in Geneva sau excursie optionala (40 €) la Chamonix- Mont Blanc, capitala mondiala a sporturilor de iarna, unde putem incerca o experienta de neuitat urcand (daca vremea permite), catre statia Aiguille du Midi, pentru a admira in apropiere varful Mont Blanc si a achizitiona certificatul de ascensiune.  Intoarcere la hotel in zona Geneva.

 

Ziua 6 . ANNECY - CHAMBERY - AVIGNON - MONTPELLIER (cca. 475 km)

Mic dejun. Astazi ne incepem ziua cu o vizita la Annecy, orasul supranumit “Venetia Alpilor”, datorita celor trei rauri care strabat localitatea. Aflat pe maul lacului cu acelasi nume, Annecy pastreaza un pitoresc centru istoric si numeroase obiective turistice – Catedrala Saint Pierre, Biserica Notre Dame de Liesse, Palais de L’Ile, Castelul Annecy. Continuam cu Avignon- capitala regiunii Provence, unde vom descoperi fostul Palat Papal (sec. XIII)- cea mai mare si mai importanta cladire gotica medievala din Europa. Imaginati-va cele mai mari 4 catedrale gotice din lume, puneti-le una langa alta si aveti imaginea acestui grandios palat, care a servit 72 de ani drept resedinta pontificala. Centrul medieval din Avignon, înscris din 1995 pe lista patrimoniului UNESCO, impreuna cu faimosul Pod peste Rhone Saint-Benézet, vechi de aproape 1000 de ani, care avea in acele vremuri peste 900 de metri lungime. Continuam cu capitala istorica a Savoiei – Chambery,mai bine de o suta de ani Giulgiul Sfant a fost tinut aici, in Capela Ducilor de Savoia, de aici fiind mutat in anul 1578 la Torino. Seara ne cazam in zona Montpellier.

 

Ziua 7 . CARCASSONNE - LOURDES (cca. 415 km)

Mic dejun. Pornim spre Lourdes si pe traseu ne oprim in cel mai bine pastrat oras medieval fortificat din Europa. Carcassone a fost inscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO in anul 1997, iar o plimbare pe stradutele pline de istorie reprezinta o adevarata calatorie in timp, intr-un trecut plin de glorie si eroism. Dupa amiaza ajungem la cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, in cocheta localitate Lourdes, aflata la poalele Muntilor Pirinei, pe malurile raului Gave de Pau. Cazare in Lourdes si timp liber.

 

Ziua 8 . LOURDES

Mic dejun. Dimineata vizitam sanctuarul, cu impresionantele sale bazilici, Grotte de Massabielle, casa natala a Sfintei Bernadette Soubirous si parcurgem Calea Sfintei Cruci. Timp liber. Seara cazare la acelasi hotel din Lourdes.

 

Ziua 9. LOURDES - TOULOUSE - MARSEILLES (cca. 575 km)

Mic dejun. Prima vizita de astazi o facem in Toulouse, la Bazilica St Sernin, cea mai mare biserica romanica din Europa, termnata in anul 1096 si una dintre cele mai frumoase lacasuri de pelerinaj. Ziua continua cu Nimes, orasul infiintat cu 50 de ani inainte de Hristos, intr-o plimbare pietonala trecem in revista cele mai importante vestigii istorice, printre care cel mai bine pastrat amfiteatrul de pe teritoriul Frantei. Seara cazare in zona Marseille.

 

Ziua 10. MARSEILLES - MONACO - NICE - CANNES - GENOVA (420 km)

Mic dejun. Incepem vizita in Marsilia- al doilea oras din Franta ca marime. Aici admiram Vieux Port -cel mai vechi port si cu adevarat inima orasului, cu o istorie milenara care i-a adus prosperitatea, dar si imigranti din toate colturile lumii. Acum, sunt ancorate sute de barci si iahturi luxoase, iar in jur sunt hoteluri, restaurante, baruri si terase de unde turistii pot admira silueta masiva a Chateau d’lf, unde ar fi fost inchis Contele de Monte Cristo. Este, de fapt, o cetate construita pentru a apara orasul de atacurile de pe mare, din ordinul regelui Francisc I in sec. XV, si devenita apoi inchisoare, prin sec. XVII. Datorita romanului lui Alexandre Dumas, insula si fortificatiile au dobandit o faima care atrage acum turisti din toate colturile lumii. Continuam traseul spre Cannes, candva un simplu sat de pescari, astazi considerat cel mai elegant si exclusivist oras de pe Riviera Franceza. Palais des Festivals et Congres a facut din Cannes una din cele mai populare destinatii, in special in luna mai, cand aici are loc faimosul Festival International de Film. Urmeaza Nice, unde oprim pentru o plimbare pe Promenades des Anglais si admiram cel mai stilat hotel de pe intreaga Coasta de Azur, Hotel Negresco- construit de romanul Henri Negrescu. Incheiem optional (15 €) ziua in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal si pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce  admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Seara, cazare in zona Genova.

 

Ziua 11. CREMONA - SIRMIONE - PADOVA (520 km)

Mic dejun. Plecam apoi spre Padova, cu oprire la Cremona – orasul viorilor si boema localitate Sirmione, situata pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti e amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic înconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Cazare în zona Padova.

 

Ziua 12. PADOVA - LJUBLJANA - ZAGREB (cca. 410 km)

Dupa micul dejun vizitam Biserica Sfantului Anton si ne indreptam spre capitala Sloveniei Ljubliana pentru a descoperii farmecul  orasului ce isi datoreaza in mare parte  aspectul arhitectului Joze Plecnik. Imortalizam cateva dintre atractiile acestui frumos oras - Podul Dragonilor, Catedrala Sfantul Nicolae, Palatul Arhiepiscopal, Primaria, Podul Triplu, Biserica Franciscana si Cetatea.  Continuam traseul spre Croatia si seara ne cazam in zona Zagreb.

 

Ziua 13. ZAGREB - BELGRAD (cca. 395 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita in Zagreb, capitala Croatiei, unde admiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuia primului rege Croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National- cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier  Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist) Timp liber in Zagreb, pe stradutele inguste pline de terase, cafenele si magazine de artizanat.  Deplasarea continua spre Belgrad, unde seara va invitam sa descoperiti pitorescul cartier Skardalija (supranumit Montmartre-ul belgradean ). Zona s-a dezvoltat incepand din sec. XIX, datorita numerosilor artisti ce si-au stabilit aici atelierele de creatie si au transformat-o intr-o atractie boema. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si muzicieni ambulanti se afla unele dintre cele mai cunoscute restaurante locale, prilej pentru a degusta din deliciile bucatariei sarbesti intr-un program optional (40 €).

 

Ziua 14. BELGRAD - BUCURESTI (cca. 590 km)

Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurul orei 23:30, in functie de trafic si formalitatile din frontiera.